Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми по 159 и има ли такива?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
    Не знам това дали е от Алфа Ромео или от нашите прекрасни горива...По чуждите форуми има ли някой изревал със същите симптоми>?
    Абе споко, аз имам проблеми, при положение че автомобилите не са зареждали горива в България.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      Не знам това дали е от Алфа Ромео или от нашите прекрасни горива...По чуждите форуми има ли някой изревал със същите симптоми>?
      Това си е познат проблем на тези двигатели. Най-интересното е, че при Сааб гаранцията за тази повреда е 4 години. Иначе съвсем скоро сменяха такъв колектор на Сааб 9-3 1.9 TTiD (битурбо 180 к.с.) на 12 000 км
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• на този СААБ проблемите му идват от друго място ако не се лъжа....
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

• Колектора е Pierburg и според мен е фабрично лошо конструиран.FIAT,OPEL,SAAB знаят за дефектите но си затварят очите.Просто от нагара образуван от обработените газове заяжда някоя от 4те или 5те клапи взависимост от вида двиател 1,9 или 2.4 -ЕГР клапана не може да преодолее усилието дава грешка и колата влиза в авариен режим. Пласмасовите клапите лагеруват директно в алуминий а не в втулка или лагер.ИКОНОМИИ.
          ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

• Имам чувството, че целия раздел на 159/Brera/Spider(946) е сборщина от общи приказки.... и 90% от темите започват с нещо конкретно и веднага от втората страница минава в раздел "Лафче" за куп неща които нямат нищо общо по заглавието на темата..... От 1 седмица съм се хванал да чета из раздела за неща които ме интересуват и почти нищо не намирам. то даже в други сайтове и БГ форуми който нямат нищо общо с Алфа намирам по-полезни неща от колкото тука.

Не искам да се заяждам но имам чувството, че ровя в кошче за боклук. Влизам в дадена тема от 6-10 страници само 2-3 поста на място всичко друго дрън дрън...

П.С. Явно модератора няма време да слезе от 159-ката си за да следи за реда в раздела
            Nissan 100NX 1.6, Opel Kadett D 1.3

Comment

• А ти защо изрови тая тема от прахта,попитай каквото те интересува в темата за общи приказки например,там ще ти помогнат 100 %%%
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Ми нали това е идеята на форумите всеки да споделя, да се коментира, че да се натрупва информация за всички останали които изявят интерес за в бъдеще да има готов материал за четене то най-лесното е да питаш..... и след това "Защо не ползваш търсачка, има куп написани неща, по търси малко най-лесно е на готово, колко пъти да пишем едно и също..... и още куп подобни контри "
                Nissan 100NX 1.6, Opel Kadett D 1.3

Comment

• Данни от Аутобилд са данни от Ауди билд!

Comment

• Първоначално публикувано от contacol Покажи съобщение
                    Данни от Аутобилд са данни от Ауди билд!
                    Я виж предпоследното мнение от кога е колега. Темата отдавна не е дискутирана, какво точно имаш предвид ?
                    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Ето ви проблем със 159ка 1,9JTDM 150 кс 2006 автомат

Имам я от 2 седмици. Работейки на място без подаване на гас... падат някакви нещица от всмукателния колектор и ми правят двигателя мармалад... сега съм на основен ремонт от има няма 20 дни колата е в сервиза и не мога да намеря друг всмукателен колектор освен оригиналния който струва скромните 1200 лв.

Comment

• Първоначално публикувано от MADJOVN Покажи съобщение
                        Имам я от 2 седмици. Работейки на място без подаване на гас... падат някакви нещица от всмукателния колектор и ми правят двигателя мармалад... сега съм на основен ремонт от има няма 20 дни колата е в сервиза и не мога да намеря друг всмукателен колектор освен оригиналния който струва скромните 1200 лв.
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=94079
                        Да не е това.
                        Колега тук продаваше някакви колектори.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Ама колега не така сърдито.И на БМВ-та им падат пеперудите и правят мармалад, и на други дизели също.

Просто е трябвало преди да я закупиш да се осведомиш за "+" и " - " на конкретния модел и тогава да решиш дали ти отърва.Ако си подходил правилно и след като си я закупил веднага си направил тази "операция" е щяло да ти струва едни 200/300 лева и нямаше да се налага да плащаш такава сума.

А този колектор ако не е повреден нали се запушваше?Защо не пробваш със сервиз в който са наясно с този автомобил?(Освен ако вече 159-ката е в такъв сервиз).
                          Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 16:46.
                          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Добър вечер колеги. Открай време се запалих по 159-ятките и по-точно 2.4 JTD tI. Изчетох цялата тема, но конкретно не прочетох много информация. Ще съм благодарен ако някой сподели болките при този мотор и това изпълнение tI.
                            Весело посрещане на новата година!

Comment

• Първоначално публикувано от Elian Peychinov Покажи съобщение
                              Добър вечер колеги. Открай време се запалих по 159-ятките и по-точно 2.4 JTD tI. Изчетох цялата тема, но конкретно не прочетох много информация. Ще съм благодарен ако някой сподели болките при този мотор и това изпълнение tI.
                              Весело посрещане на новата година!
                              Какво точно те интересува колега? Имам точно същата за която говориш
                              Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw

Comment

• Първоначално публикувано от maxaaa9 Покажи съобщение
                                Какво точно те интересува колега? Имам точно същата за която говориш
                                Интересува ме здравината на мотора, ходовата част как е, окачването при изпълнението ti, какви са му слабите черти, за какво трябва най-много да внимавам, кое иска по-вече глезене. За дизела е ясно гледаш турбинки, дюзички и характерните неща за дизела, но ми е хванало окото точно такава с ti.
                                Благодаря!

Comment

Working...
                                X