Първоначално публикувано от digitalundgrd
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблеми по 159 и има ли такива?
Collapse
X
-
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеНе знам това дали е от Алфа Ромео или от нашите прекрасни горива...По чуждите форуми има ли някой изревал със същите симптоми>?
Comment
-
на този СААБ проблемите му идват от друго място ако не се лъжа....sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Колектора е Pierburg и според мен е фабрично лошо конструиран.FIAT,OPEL,SAAB знаят за дефектите но си затварят очите.Просто от нагара образуван от обработените газове заяжда някоя от 4те или 5те клапи взависимост от вида двиател 1,9 или 2.4 -ЕГР клапана не може да преодолее усилието дава грешка и колата влиза в авариен режим. Пласмасовите клапите лагеруват директно в алуминий а не в втулка или лагер.ИКОНОМИИ.ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic
Comment
-
Имам чувството, че целия раздел на 159/Brera/Spider(946) е сборщина от общи приказки.... и 90% от темите започват с нещо конкретно и веднага от втората страница минава в раздел "Лафче" за куп неща които нямат нищо общо по заглавието на темата..... От 1 седмица съм се хванал да чета из раздела за неща които ме интересуват и почти нищо не намирам. то даже в други сайтове и БГ форуми който нямат нищо общо с Алфа намирам по-полезни неща от колкото тука.
Не искам да се заяждам но имам чувството, че ровя в кошче за боклук. Влизам в дадена тема от 6-10 страници само 2-3 поста на място всичко друго дрън дрън...
П.С. Явно модератора няма време да слезе от 159-ката си за да следи за реда в разделаNissan 100NX 1.6, Opel Kadett D 1.3
Comment
-
А ти защо изрови тая тема от прахта,попитай каквото те интересува в темата за общи приказки например,там ще ти помогнат 100 %%%Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Ми нали това е идеята на форумите всеки да споделя, да се коментира, че да се натрупва информация за всички останали които изявят интерес за в бъдеще да има готов материал за четенето най-лесното е да питаш..... и след това "Защо не ползваш търсачка, има куп написани неща, по търси малко най-лесно е на готово, колко пъти да пишем едно и също..... и още куп подобни контри "
Nissan 100NX 1.6, Opel Kadett D 1.3
Comment
-
Първоначално публикувано от contacol Покажи съобщениеДанни от Аутобилд са данни от Ауди билд!Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Ето ви проблем със 159ка 1,9JTDM 150 кс 2006 автомат
Имам я от 2 седмици. Работейки на място без подаване на гас... падат някакви нещица от всмукателния колектор и ми правят двигателя мармалад... сега съм на основен ремонт от има няма 20 дни колата е в сервиза и не мога да намеря друг всмукателен колектор освен оригиналния който струва скромните 1200 лв.
Comment
-
Първоначално публикувано от MADJOVN Покажи съобщениеИмам я от 2 седмици. Работейки на място без подаване на гас... падат някакви нещица от всмукателния колектор и ми правят двигателя мармалад... сега съм на основен ремонт от има няма 20 дни колата е в сервиза и не мога да намеря друг всмукателен колектор освен оригиналния който струва скромните 1200 лв.
Да не е това.
Колега тук продаваше някакви колектори.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Ама колега не така сърдито.И на БМВ-та им падат пеперудите и правят мармалад, и на други дизели също.
Просто е трябвало преди да я закупиш да се осведомиш за "+" и " - " на конкретния модел и тогава да решиш дали ти отърва.Ако си подходил правилно и след като си я закупил веднага си направил тази "операция" е щяло да ти струва едни 200/300 лева и нямаше да се налага да плащаш такава сума.
А този колектор ако не е повреден нали се запушваше?Защо не пробваш със сервиз в който са наясно с този автомобил?(Освен ако вече 159-ката е в такъв сервиз).Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 16:46.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Първоначално публикувано от Elian Peychinov Покажи съобщениеДобър вечер колеги. Открай време се запалих по 159-ятките и по-точно 2.4 JTD tI. Изчетох цялата тема, но конкретно не прочетох много информация. Ще съм благодарен ако някой сподели болките при този мотор и това изпълнение tI.
Весело посрещане на новата година!Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw
Comment
-
Първоначално публикувано от maxaaa9 Покажи съобщениеКакво точно те интересува колега? Имам точно същата за която говориш
Благодаря!
Comment
Comment